Psihoterapie de familie
Orice familie (părinți, alte rude de sânge) pe care o dobândim atunci când ne naștem, ne influențează majoritatea aspectelor de dezvoltare personală. Învățând să iubim, să interacționăm cu ceilalți, să ne însușim obiceiurile și ritualurile, să observăm lumea din jurul nostru.
Familia noastră are un rol esențial în cine devenim.
Oricât de sănătoasă ar fi, aproape toate familiile se confruntă cu anumite disfuncții la un moment sau altul. Inevitabil apar evenimente critice care pot genera stres: nașterea unui copil, dificultățile legate de economia familiei, probleme de sănătate, moartea unui membru, fluctuațiile locului de muncă, consum de substanțe, separarea de copii, divorț.
Sau chiar o simplă neînțelegere ignorată mai mult timp.
Sau chiar un sentiment nerostit.
Aceste evenimente pot provoca schimbări sau disconfort întregii familii sau se manifestă asupra unui singur membru, prezentându-se sub forma unui simptom psihofizic.
Aceste evenimente critice pot fi re-echilibrate în mod natural printr-o reorganizare a familiei, dar unele situații nu sunt întotdeauna ușor de gestionat și aici vine psihoterapia de familie.
Terapia familială oferă familiilor o modalitate de a-și păstra sau redobândi sentimentul de integralitate și fericire.
Scopul acestei forme de psihoterapie este de a recupera resursele familiei pentru a face față disconfortului și a restabili armonia în familie.
Întreaga familie participă de obicei la ședințele de psihoterapie, deși în unele cazuri terapeutul poate alege să se întâlnească cu membrii în mod individual.
În plus se vor propune tehnici care urmează să fie dezvoltate în timpul sesiunilor sau acasă, care să urmărească studierea rolurilor și comunicarea familiei. Contribuția fiecărui membru al familiei este esențială pentru a obține o terapie familială de succes.
În momentul în care tu sau unul dintre membrii familiei tale recuzați un disconfort îndelungat tocmai în ambianța familiei, poate, ar fi indicat să apelați la un mod de sprijin.
Alături de mine puteți găsi, un spaţiu şi un timp dedicat pentru a lucra cu gândurile şi sentimentele, cu nevoile şi dorinţele, cu durerile şi speranţele ce vă definesc ca și familie.
Vă voi ajuta şi susţine pentru că întotdeauna există o posibilitate!
- Variantele acestui tip de serviciu: în cadrul cabinetului de psihoterapie sau online, pe baza unor programări prealabile.