0788 233 800 psiholog@adibratu.ro

Psihoterapie de cuplu

Persoană – relație – cuplu. Majoritatea relațiilor și absolut toate cuplurile experimentează la un moment dat, o anumită perioadă de tensiune și neînțelegere. Ceea ce poate produce modele inadecvate de comunicare/cooperare sau chiar să conducă la un eșec relațional.

Terapia de cuplu este un tip de psihoterapie în care un specialist mediază și ajută printr-o varietate de intervenții specifice două persoane să-și înțeleagă relația lor, să rezolve un eventual conflict sau să îmbunătățească gradul de satisfacție a cuplului.

Astfel, prin psihoterapia de cuplu, se pot depăși situații specifice precum diminuarea încrederii în partener, apariția unor dificultăți sexuale, dezvoltarea unor comportamente atipice (dependență de internet, gelozie) sau scăderea proceselor de comunicare sau rezolvarea problemelor comune. Și acest lucru se realizează tocmai prin recunoașterea faptului că fiecare persoană are o personalitate unică. Ca atare paternerii dintr-o relație se pot dimensiona, în anumite etape, după sisteme de valori diferite și, cel mai adesea, necunoscute sau neacceptate de către partenerul de relație.

În procesul de psihoterapie de cuplu vor fi detaliate, explicate și asumate cât mai multe variabile care modelează natura și comportamentul individual al celor doi parteneri, tocmai pentru a atinge stadiul funcționării benefice pentru amândoi, pentru cuplu. Următorul pas va fi adoptarea unor schimbări conștiente, structurale ale relațiilor interpersonale și evaluarea eficacității acestor schimbări în timp.

Alături de mine poți găsi, alături de partenerul tău de cuplu, un spaţiu şi un timp dedicat pentru a lucra cu gândurile şi sentimentele, cu nevoile şi dorinţele, cu durerile şi speranţele ce vă definesc ca și cuplu.
Vă voi ajuta şi susţine pentru că întotdeauna există o posibilitate!

  • Variantele acestui tip de serviciu: în cadrul cabinetului de psihoterapie sau online, pe baza unor programări prealabile.