0788 233 800 psiholog@adibratu.ro

Psihoterapie online

Da! La început am fost reticent și neîncrezător faţă de psihoterapia ”livrată” online. Pentru că mă gândeam, în special, la dezavantajele acestei forme: dificultatea unei relaționări directe într-un cadru de spațiu-timp dedicat relației de psihoterapie.
De asemenea în situația de faţă în faţă se identifică mai rapid schimbările emoţionale, se transmite verbal/nonverbal același calup de informaţii și, automat, te poţi face înţeles mult mai uşor. Uneori se poate întâmpla ca conexiunea tehnică de comunicare să se blocheze sau să se întrerupă…
Totuși, în ultimul timp, realitatea mi-a atrras atenția asupra unui alt aspect: oamenii folosesc din ce în ce mai mult internetul, telefonul, tableta sau calculatorul tocmai pentru a comunica.
A comunica astăzi diferă atât de mult cu a comunica acum zece sau douazeci de ani. Cotidianul actual se bazează tot mai mult pe mediul virtual în scopul unui acces mai rapid la informație sau a elimina distanțele fizice. Astfel am realizat că psihoterapia online poate oferi o mare libertate și flexibilitate prin economisire de timp și utilizarea unui spațiu personal.

Ca atare am început să ofer acest tip de serviciu pentru diferite persoane care din diferite motive nu au posibilitatea accesului direct în cabinet.
Din acest punct de vedere, psihoterapia online se bazează pe aceleași concepte și principii fundamentale (confidențialitate, implicare profesională, ascultare activă, toleranță sau analiza non-stigmatizantă) ca orice altă formă de psihoterapie organizată în mediul unui cabinet sau a unui spațiu conform determinat.
Pentru a putea susține aceste ședințe online, va fi nevoie de o conexiune stabilă la internet, de un device capabil de intrevederi audio-video, un spațiu cât mai relaxant, unde este liniște și nu vei fi distras de alte activități.

Subliniind faptul că un proces de psihoterapie, nu vindecă propriu-zis, ci are sarcina de a înlătura cât mai multe obstacolele din calea dezvoltării și funcționării psihice normale, te aștept și pe această cale la a te conduce spre un optim al dezvoltării tale. Pentru că întotdeauna există o posibilitate!