În urma reperului de săptămâna trecută am primit o mulțime de saluturi, felicitări, încurajări privind proiectul meu editorial. MULȚUMESC! Recunosc: acest lucru mă încântă, dar mă și încarcă cu multă emoție! Sper din tot sufletul ca această carte să fie cât mai pe gustul vostru!

Pe de altă parte, am primit și numeroase întrebări legate de acest rol al meu de creator de povești, iar cea mai interesantă discuție a fost legată de scopul acestei cărți.

Ce urmăresc prin publicarea acestei cărți (sau mai formal formulat: scopul acestui demers)?! Cred cu tărie, că este înscris în structura internă a oricărui coleg de-al meu (psiholog sau psihoterapeut). Dincolo de a consilia, trata, ajuta, media, ghida, vindeca și susține oamenii din cabinetul său (de la locul de muncă sau personal) un psiholog sau un psihoterapeut va dori să susțină educația tuturor oamenilor din mediile lor sociale. Să educe pentru ca o mare majoritate de oameni să înțeleagă care este rolul unui psiholog, cu ce se diferă acesta de un psihiatru sau de un psihoterapeut, cum să evite anumite prejudecăți, cutume sau ritualuri comportamentale păguboase, să asume faptul că a preveni este mult mai simplu și ieftin decât a interveni, că există o indubitabilă legătură între corp, minte și suflet, că psihologia și psihoterapia înseamnă dezvoltare (și nu ”nebunie”) etc. Da! Vreau să ajut la acest tip de educare și prin această carte, care nu face altceva decât să arate un pic din ce însemnă psihoterapia.

Lucrul care m-a animat și impulsionat în a scrie? Exact credința că împărtășind cât mai multe din experiența mea profesională, cât mai multor oameni, pot contribui la o imagine mai clară și obiectivă a profesiei mele și a rolului ei în viața tuturor!

În foarte curând vă dau posibilitatea de a-mi spune dacă am reușit sau nu acest lucru!